Özbekistan Oriental (el-Buhari) Üniversitesi’nden Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’ne Ziyaret
Özbekistan’ın Oriental (el-Buhari) Üniversitesi’nden Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’ne bir ziyaret gerçekleştirildi. 
 
Oriental University Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Bakhtiyor Arabov ve Doç. Dr. Farrukh Kuvandikov beraberindeki heyet öncelikle Karabük Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Refik Polat hocamızı akademik iş birliği amacıyla ziyaret ederek iki üniversite arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı.
 
Karabük Üniversitesi’nin uluslararasılaşma vizyonuna uygun olarak Oriental Üniversitesi Rektör yardımcıları, Turizm, İktisat Fakültelerinin Dekan Yardımcıları, Dr. Aziz Mardanov ve Tarih Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Shohruh Sultanov, Filoloji Fakültesi, Arap Dili ve Belagati öğrencilerinin de bulunduğu heyeti Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Kayadibi makamında ağırladı.
 
İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Kayadibi misafirlere Karabük Üniversitesi hakkında bilgi verdi. Ortak çalışmaların öneminden bahsederek Dost ve kardeş Özbekistan ile yapılacak akademik çalışmaların hem bilimsel çalışmaların hem de kardeşliğimizin gelişmesine çok büyük katkı sağlayacağına vurgu yaptı. 
 
Ardından misafirler Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yıldız tarafından ağırlandı ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Yapılan bu görüşmelerin ardından misafir öğrenciler İslami İlimler Fakültesi’nin Arapça derslerine katılıp tecrübe edindiler. Bu sırada misafir hocalar da fakültenin programı, eğitim durumu ve işleyişi hakkında bilgi aldılar ve yerinde gözlemler yaptılar. Bu ziyaretler sırasında İslami İlimler Fakültesi, Felsefe ve Din Bilimleri öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Naim Naimi misafir hoca ve öğrencilere eşlik etti.
 
Dost ve kardeş ülke Özbekistan’dan misafir hoca ve öğrencilerinin ziyaretleri ile tecrübe paylaşımının yanında kendilerine teşekkür ve katılım belgeleri takdim edildi. Bu karşılıklı nezaket ziyaretleri, iki dost ve kardeş ülkenin güzide kurumlarının daha da yakınlaşmasına atılan ilk adımlar olması gelecek ortak çalışmalara zemin hazırlaması bakımından önem arz etmektedir.