Uluslararası Lisansüstü Eğitim Sempozyumu Gerçekleştirildi
“Uluslararası Lisansüstü Eğitim Sempozyumu Beşerî ve Vahyi İlimlerin Entegrasyonu: Mevcut ve Beklentiler” başlıklı uluslararası sempozyum, Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Abdulhamid Ebu Süleyman Vahiy ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin (AHAS KIRKHS) iş birliği neticesinde birçok ülkeden katılımcının sunumuyla 28-29.11.2022 tarihlerinde Türkiye ve Malezya saatlerine göre düzenlenen eş zamanlı online oturumlarla gerçekleştirildi.
 
Sempozyum birinci gün Türkiye saati ile saat 09:30’da Asst Prof. Dr. Nashwan Abdo Khaled’in (HOD of Quran &Sunnah studies) konuk olduğu açılış töreni ile başladı. Akabinde Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi (IIUM) AHAS KIRKHS Dekanı Prof. Dr. Shukran Abdul Rahman ve Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Kayadibi tarafından karşılama konuşmaları icra edildi. Ardından Assoc. Prof. Dr. Radwan Jamal Yousef Elatrash (IIUM) ve Assoc. Prof. Dr. Hossam Moussa Mohamed SHOUSHA (KBÜİİF) tarafından açılış konuşmaları yapıldı.
 
Açılış konuşmalarından sonra başlayan sunumlar iki gün boyunca toplamda 10 oturum halinde gerçekleştirildi. Oturumlarda genel olarak vahiy kaynaklı ilimler ile beşeri bilimler arasındaki bilişsel entegrasyonlara dair çeşitli disiplinlere ait farklı konularda birçok sunum icra edildi.
 
Sempozyum, ikinci gün Türkiye saati ile 12:00’ da Asst Prof. Dr. Nashwan Abdo Khaled’in (HOD of Quran &Sunnah studies) tarafından gerçekleştirilen kapanış konuşmasıyla sona erdi.