Bir Yüzyıla Doğru Gontor Vakfı Uluslararası Konferansı Gerçekleştirildi
 


 
Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile University of Darussalam Gontor (UNIDA) ortaklığında “Bir Yüzyıla Doğru Gontor Vakfı: Endonezya’dan Öğrenilen Değerler, Sistemler ve Deneyimler” başlıklı konferans, fakültemiz konferans salonunda 29.11.2022 tarihinde saat 14:00’da gerçekleştirildi.

 
Konferansa Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, University of Darussalam Gontor (UNIDA) Başkanı Prof. Dr. Amal Fethullah Zarkasyi, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, KBÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Kayadibi, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Konferans, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın açılış konuşmasıyla başladı.


Akabinde University of Darussalam Gontor (UNIDA) Başkanı Prof. Dr. Amal Fethullah Zarkasyi, Prof. Dr. Saim Kayadibi’nin moderatörlüğünde gerçekleştirdiği sunumunda Gontor eğitim modelinin tarihi, avantajları, özelliklerinden bahsederken Tayland ve Endonezya gibi farklı ülkelerde de rol model alındığını ekledi. Ayrıca kendilerinin KBÜ’ yü uluslararası alanda örnek aldıklarını ifade etti.


Katılımcılarla yapılan soru-cevap faslı sonrasında sürpriz bir de kitap lansmanı vardı.


Dekanımız Prof. Dr. Saim Kayadibi'nin İngilizce'ye tercüme ettiği Prof. Dr. Orhan Çeker Hoca’nın "Contracts in Islamic Law" adlı kitabının, rektörlerimizin katılımı ile lansmanı gerçekleştirildi.


Konferans, karşılıklı hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.