Kelamın Konumu: Kavram Haritası, Etkinliği ve Eğitimi Sempozyumu Kapanış Oturumu ile Sona Erdi


Fakültemiz ev sahipliğinde 10-11-12 Haziran 2022 tarihlerinde düzenlenen  25. Kelam Anabilim Dalları Koordinasyon Toplantısı kapsamında Kelamın Konumu: Kavram Haritası, Etkinliği ve Eğitimi Sempozyumu sona erdi. Ülkemizin dört bir yanından Karabük'e gelen Kelam Anabilim Dalı'nın değerli öğretim üyelerinin katılım sağladığı sempozyumda yedi oturum gerçekleşti.



Sempozyum, 10 Haziran 2022 Cuma günü, 15 Temmuz Konferans Salonu'nda gerçekleştirelen açılış oturumu ile başladı. Açılış oturumuna Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Kayadibi, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden açılış oturumu protokol konuşmaları ile sona erdi.


















Sempozyum ile son dönem kelam ilminin kavram haritası özellikle akademideki eğitimin mercek altına alınması amaçlanmaktadır. İslam dünyası ve batı düşüncesinde yaşanan gelişmeler çerçevesinde kelam ilminin günümüz islam düşüncesindeki konumu, etkisi ve yönlendiriciliğinin hangi düzeyde olduğu; öte yandan batı düşüncesine karşı kabul/savunma/reddiye/reaksiyon düzeylerinde nasıl konumlandığının tespiti ve değerlendirmesi de son derece önemlidir. Bu bağlamda kelâm ilminin inanç ve düşünce alanında "kurucu/inşacı" rolünün tartışılması bu yönde bir misyon ve vizyon oluşturulması amaçlanan sempozyum düzenlenen yedi oturumun ardından sona erdi. 

12.06.2022 Pazar günü gerçekleştirilen Safranbolu gezisinin ardından yola çıkan misafirlerimiz, sempozyum ve koordinasyon toplantısının çok verimli geçtiğini, Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi vesilesi ile bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti ifade ettiler. 

Sempozyuma katılan ve organizesinde emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkürlerimizi sunarız.







Resim



Resim