KBÜ ARAPÇA ULUSLARARASI MÜNAZARA YARIŞMASI 2022
KBÜ ARAPÇA ULUSLARARASI MÜNAZARA YARIŞMASI 2022
                                                البطولة الدولية للمناظرة باللغة العربية بجامعة كارابوك 2022
Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde düzenlenen ilk münazara yarışmasıdır.
Uluslararası Arapça münazara yarışmasının14 ve 15 Mayıs'ta gerçekleşen Eleme Turlarının ardından 20 Mayıs'ta Final Turu düzenlenmiştir.
Üniversitemizde farklı fakültelerden katılan öğrencilerimizin ilimle ilgili yaptığı turnuvaya farklı ülkelerden 12 takım katılım sağladı.
Katılımcı ülkeler listesi Filistin, Türkiye, Çad, Senegal, Cezayir, Suriye, Irak, Yemen, Sudan ve Moritanya oldu.
Her takım ülkesini en iyi şekilde temsil ettikten sonra iki günlük elemelerin ardından Suriye ve Çad takımları final turuna katılmaya hak kazandılar.
Final turu, Cuma günü saat 15:00'te İslami İlimler Fakültesinin konferans salonlarında, tüm üniversite öğrencileri, Münazara öğrencilerinin aileleri ve fakülte hocaları ile beraber 300'den fazla kişinin katıldığı geniş bir izleyici kitlesinin huzurunda gerçekleşti.
Turnuvaya bir grup üniversite hocası ve lisansüstü öğrencileri hakem olarak katıldı.
Çad takımı Suriye'ye karşı finali kazandı. Çad takımı birinci, Suriye takımı ise ikinci oldu.
Turnuvada üç münazaracı da en iyi konuşmacı olarak ilk üç sırayı aldı ve onlar:

  1. Türkiye takımından İslami İlimler Fakültesi Lisans dördüncü sınıf öğrencisi Abdullah İsa
  2. Türkiye takımından İslami İlimler Fakültesi Lisans dördüncü sınıf öğrencisi Zehra Betül Tokel
  3. Türkiye takımından İslami İlimler Fakültesi Lisans üçüncü sınıf öğrencisi Gamze Hank oldu.
Turnuvanın Final törenine katılan Sayın Dekan Prof. Dr. Saim KAYADİBİ'nin ve fakültemizin sekreteri Seyit KILINÇER'in katılımıyla onurlandırıldı ve dekanımız katılan tüm takımlara ödüllerini ve sertifikalarını dağıttı.
Üniversitede Münazara Şampiyonası fikri, 12 yılı aşkın süredir uluslararası münazara koçluğu ve hakemliği yapan Dr. Öğr. Üyesi Naim HANK'ın sunumu sonrası doktorun, katılımcı ekiplere iki gün, hakemlere ise iki gün toplamda 16 saatlik çalıştaylarda eğitim vermesi ile gerçekleşti.
Münazara Yarışmasının ikincisi olması umuduyla, üniversitedeki münazara eğitimi, Karabük üniversitesindeki bütün münazaracıların katılması ile haftalık olarak Dr. Öğr. Üyesi Naim Hank tarafından verilecek eğtimlerle devam edecektir.
Karabük Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Refik Polat hocamıza öncelikle bize Uluslararası düzeyde Arapça Münazara yapma imkanını verdiği için saygı ve teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca İslami İlimler Fakültesine, etkinliğe destekleri ve gerekli ihtiyaçların sağlanması için üniversitedeki SKS bürolarının her birine, özellikle Daire Başkanı Sayın Bünyamin GÜN ve fakültemizin etkinliğinde ve başarısında emeği geçen herkese ve Karabük ilinden gelen misafirlerimize teşekkür ederiz. En kısa zamanda bir başka etkinlikte buluşmak dileğiyle...