EĞİTİM KURUMLARINDA ARAPÇA ve İSLAMİ İLİMLERİN ÖĞRETİMİ ULUSLARARASI SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİ
Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliğinde, Samsun Ondokuz Mayıs ve Yalova Üniversiteleri ile Arapça Türkçe Dil Paylaşım Forumu'nun katkılarıyla düzenlenen "Eğitim Kurumlarında Arapça ve İslami İlimlerin Öğretimi Uluslararası Sempozyumu", açılış oturumu yüz yüze ve diğer oturumlar online olacak şekilde toplamda 16 oturum ve alanda uzman 79 akademisyenin sunumu ile gerçekleşti.

Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi konferans salonunda 06.03.2023 tarihinde saat 11:00 itibarıyla başlayan açılış oturumuna, KBÜ rektör yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve Prof. Dr. İzzet Açar, KBÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulcebbar Kavak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, akademisyenler ve davetliler katıldı. Açılış konuşmalarının ardından sertifika ve hediye takdimi yapıldı. Akabine açılış oturumu, üç adet sunum ile devame ederek son buldu.

İki gün boyunca online olarak devam eden ve başarı ile sona erdirilen oturumlarla, eğitim kurumlarında Arapça ve İslami ilimlerin öğretiminin gelişimi ile ilgili teorik yönlerin zenginleştirilmesi; modern teorilerden yararlanma; kurumlardaki söz konusu eğitimlerin denetim mekanizmalarının işlevselliği; Arapça ve İslami ilimlerin uyumu ve amaçlarını tespit etme … vs gibi meseleler etrafında şekillenen soruların cevapları hedeflenmiştir.



AÇILIŞ KONUŞMALARINI İZLEMEK İÇİN: ►► https://www.youtube.com/watch?v=7sMT6LsHjac