​ULUSLARARASI MÜNAZARA SEMPOZYUMU VE YARIŞMASI GERŞEKLEŞTİRİLDİ
Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde Dr. Öğr. Üyesi Naim HANK tarafından Uluslararası Münazara Yarışması düzenlendi. Uluslararası Münazara Yarışmasının 31-12-2022 ve 01-01-2023 tarihlerinde gerçekleşen eleme turlarının ardından 06-01-2023 tarihinde final turu yapıldı.
 
Üniversitemizde farklı fakültelerden öğrencilerimizin ilgi gösterdiği turnuvaya çeşitli ülkelerden 14 takım katılım sağladı. Dr. Öğr. Üyesi Naim HANK tarafından 1 ay boyunca öğrencilere ve jüri üyelerine eğitim verildi. Turnuvaya Filistin, Çad (2 takım), Suriye (3 takım) Yemen (2 takım), Sudan (2 takım) Mısır, Ürdün ve Moritanya ülkelerinden katılım oldu. Her takım ülkesini en iyi şekilde temsil etmeye çalıştı. İki günlük elemelerin ardından Suriye ve Çad takımları final turuna katılmaya hak kazandılar. Bu sene geçen senenin tam aksine Suriye takımı Çad’a karşı finali kazandı. Suriye takımı birinci, Çad takımı ise ikinci oldu. Turnuvanın Final törenine katılan Sayın Dekanımız Prof. Dr. Saim KAYADİBİ yarışmacılara ödüllerini takdim etti.
 
Aynı zamanda Uluslararası Münazara Sempozyumuna 28 akademisyen katılım sağladı. Eş zamanlı oturumlarda Münazara Sanatına ilişkin, daha sonra bildiri kitabında yayınlanması planlanan akademik tebliğler sunuldu.

Sempozyum bildiri kitabını indirmek için tıklayınız.

لتحميل كتاب كل بحوث المشاركين في المؤتمر، يرجى الضغط هنا