İkinci KBÜ Uluslararası Münazara Yarışması البطولة الدولية الثانية للمناظرة بجامعة كارابوك

Giriş:
Münazara ve tartışma; farklı insanlarla, ırkçılıktan ve bağnazlıktan uzak kültürel ve yüksek seviyede iletişimi sağlayan bir sanattır. Tartışma sanatı önemli sanatlar arasındadır. Öyle ki başarılı kimseler, düşünürler, peygamberler ve siyasasetçiler bu sanatta kabiliyetlidirler ve bu sanat, farklı toplum ve kesimler arasında iletişimi sağlaması açısından önemlidir.

Turnuvanın Amacı:
Bu münazara yarışması KBÜ Münazara Grubu tarafından düzenlenen bir yarışmadır. Burdaki amacımız bilinçli bir bakış açısı ve diyaloğun ilanı ve rekabetçi bir ortamın Arapçayı farklı lehçelerle konuşan taraflar arasında oluşturulmasıdır. Yarışmadaki konular lokal ve uluslararası olup katılımcılar arasında tartışma ve münazara Arapça olarak gerçekleşecektir.
Münazaranın KBÜ'de gerçekleşmesi sebebiyle katılımcı yarışmacılar da Karabük Üniversitesi öğrencilerinden seçilecektir. Bu yarışmaya istisnasız her ülke katılabilecektir. Bununla beraber her ülke takımını dört kişiyle temsil edecektir. Katılımcıların yaşları 15-35 yaş aralığında sınırlandırılmıştır. Türkiye’yi temsil edecek bir takım, çeşitli katılımcı milletlerle ilişkileri güçlendirmek, saygılı ve akademik yolla herkes arasında sakin bir diyalog ortamı yaratmak amacıyla bu yarışmaya katılacaktır.
 
 Yarışma 31 ARALIK 2022 – 01 OCAK 2023 ’de yapılacaktır.
                                               
Münazara Yarışmasının Yapılışı:
Yarışma, iktisat, sosyal ve kültürel gibi farklı konular etrafında gerçekleşecektir. Daha sonra rakip takımlar bu konular etrafında tartışacaktır. Seçilen konuyu savunan takım “Tez”, savunulan bu konunun muhalifi olacak olan takım ise “Antitez” olarak çağrılacaktır. Tez olan takım seçilen münazara konusunu ispatlarla savunmaya çalışacaktır. Antitez takımı ise konuyu çürütmeye çalışacaktır. Münazarada kazanan ve kaybeden, turnuvaya katılan farklı ülkelerden jüriler tarafından belirlenecektir.

Turnuvaya Katılım:
Şampiyona ve etkinlikler KBÜ Münazara Grubunun sosyal medya sitelerinde duyurulacaktır.
Turnuvaya kayıt, KBÜ Münazara Grubu Forumundan Karabük Üniversitesi'nde öğrencileri topluluklarla iletişime geçilerek açılır. Böylece her topluluk bir Türk üniversitesinden Türkiye’yi temsil eden bir takım da dahil olmak üzere, kendi ülkesini temsil eden dört katılımcının adını verir.
Münazara, Karabük Üniversitesi'ne mensup olup Arapça konuşan tüm öğrenci topluluklarını hedef almaktadır.
Kayıtlı takımların sayısı on altı (16) takım ile sınırlandırılıp, öncelik üyelerin hepsinin ilk kaydolduğunu teyit eden takımlara verilecektir. 
 
Turnuvaya Katılacakların Sayısı:
Turnuvaya katılan takım sayısı on altı (16) takım ile sınırlı olup, her takım bir ülkeyi temsil edecektir ve her takım dört (4) kişiden oluşacaktır. Toplamda 64 münazara yarışması  yapılacaktır. Hakem sayısı ise yirmi dört (24) olacaktır. Organizasyon komitesi üyeleri ise yaklaşık on beş (15) kişi olacaktır. Turnuvaya Türkler dahil tüm ülkelerden kişiler de izleyici olarak davet edilecektir. Turnuva, KBÜ Münazara Grubu tarafından seçilen sağlık ekibinin denetiminde olup alınan tedbirlerle halka ve medyaya açık olacaktır.

Münazara Öncesi Eğitim:
İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Naim HANK tarafından öğrencilere ve hakemlere teorik ve uygulamalı eğitim verilecektir. Kendisi 11 seneden fazladır Münazara Koçluğu yapmaktadır.
Münazaracılar ayrıca İslami İlimler Fakültesi öğretim üyelerinden retorik ve sunum mekanizmaları alanındaki eğitimlerden de faydalanacaklar.
 Bu kültürel faaliyetin, dünyaya sevgi ve barışı yaymak, çatışmaları medeni ve etik yollarla ortadan kaldırmasına vesile olmasını umuyoruz.
 
Kayıt için tıklayınız : https://forms.gle/8UjkC1JUKMFtQzTKA